Webhop je v testovacej prevádzke A webshop teszt üzemmódban van

Pénzes Máté és a Zseb - NA BUMMM!

Položka bola vypredaná…
Na dotaz
Kód: 54492
€24,80
Kategória: Maďarské tituly - Magyar kiadványok
Položka bola vypredaná…
Bezpečné balenie - Biztonságos csomagolás
Bezpečné balenie - Biztonságos csomagolás
Dodanie nepoškodeného tovaru - Sértetlen termék
Dodanie zdarma - Ingyenes szállítás
Doprava zdarma - Ingyenes szállítás
Objednávky nad 100 EUR feletti megrendelés esetén

„Ez a felvétel a Locomotiv GT 1973-as BUMMM! című lemezének feldolgozása, átdolgozása, szétdolgozása, gondatlanságból elkövetett újragondolása. Valódi hangszerekre, valódi és valótlan énekhangokra. Ezzel a felvétellel szeretnénk tisztelegni a 1973-as szupergroup tagjai – Barta Tamás, Laux József, Presser Gábor, Somló Tamás – előtt.”

Pénzes Máté (Blahalouisiana, Black Circle Orchestra) az idén megjelent EGO című lemeze után, új zenekari formációjával mutatja be az LGT legendás - idén pont 50 éve megjelent - Bummm! című lemezének 2023-as változatát. 

Az eredeti dalok valódi hangszerekre, valódi és valótlan énekhangokra lettek átdolgozva.

A zenekar tagjai:
Boros Levente - dob, ének
Heilig Tamás - bass, talkbox
Kiss Péter - gitár
Pénzes Máté - Hammond orgona, vocoder, talkbox és egyéb finomságok.

Ringasd el magad

Egy lassú r’n’b-világ a dal első része, aminek a végén a Ringasd el és az Ő még csak 14 eggyé válik. Ezt egy gyorsabb tempójú Hancock funk jellegű világ követi. A vocoder, majd gitárszóló után az eredeti Ringasd el hangulatba teljesedik ki a dal.

Kék asszony

Boros Levi énekli a dalt. Megmaradt 6/8-os blues, de sokkal lassabb lett. Folyamatosan építkezik a dal közepéig, ahonnan hirtelen visszaesik a kezdeti hangulatba. Az énekdallamok is a dal dinamikájával együtt változnak az eredetihez képest. A végén pedig természetesen blues gitárszóló.

Gyere ki a hegyoldalba

Egy percben, country hangulatban foglaltuk össze a dal ikonikus billentyűszólóját, benne Kovács Lehel szintén ikonikus röhögésével.

Visszamegyek a falumba

A tempó ismét lassabb, cserébe a gitár – clavinet téma húzós riffként működik. Az éneket itt is vocoder helyettesíti.

Bárzene

Az eredetileg is instrumentális Barta gitárszólójára épülő dalt megfűszereztük egy kis Hammond orgonával. A gitár és Hammond témák és szólók után Petivel egymásra reagálva szólózunk. Ebből a dalból 1-2 take készült, mert fizikailag viszonylag megterhelő volt.

Ő még csak 14

Booker T. világát idéző Hammond orgonás, instrumentális átirat, a mindenki által ismert slágerből. Pont ezért, mertem elhagyni a dalszöveget, azt gondoltam, azt úgyis tudja mindenki.

Szabadíts meg

Az eredetileg Presser-Barta-Somló éneklés helyett itt Heilig Tomival a másik kedvenc éneket helyettesítő hangszerünkkel duettezünk, a talkboxszal.
Amikor először mutattam meg a srácoknak a demókat, akkor derült ki számomra, hogy a vocoder mellett a talkbox a másik közös őrületünk Tomival.
Gitárosoknál gyakrabban látni ezt a hangszert, de az, hogy érthető szöveget énekelnek vele, viszonylag ritka és néha fuldoklással és mérhetetlen nyáltermeléssel jár.
Ezek a ’’vokális’’ hangszerek elég megosztóak tudnak lenni, ezért általában óvatosan bánnak velük. Mi viszont tényleg nagyon szeretjük, ezért nem finomkodtunk.

Vallomás

A legendás Barta gitártémáját itt egy rövid bevezető után  Moogon és Rhodes-on idézem fel. A dal 7/8-os groove-ot kapott és az énekdallam kétszólamú Moog témaként jelenik meg. A refrénben páros lesz a groove és a gitár veszi át a témát.

Mondd, mire van?

Az egyetlen dal, ahol dobgépen játszik Levi. Gyakorlatilag egy rövid vocoder és talkbox duett a dal. Élőben kicsit jobban ki lesz bontva, itt most inkább egy kis ízelítő abból, hogy mi várható.

Miénk itt a tér

Nagy Barni (Pontiac) énekli a dalt, aki kb. 10 percet töltött a stúdióban a felénekléssel…ami működik, az gyorsan megy. Vintage groovy hangulat.  A dallam gyakorlatilag változatlan, így szinte fel sem tűnik, hogy a harmóniák megváltoztak itt-ott. Ebből a dalból készült egy live session videó a Hajógyár Legendák sorozatában, a Fővárosi Nagycirkuszban.

A oldal:

1. Ringasd el magad
2. Kék asszony
3. Gyere ki a hegyoldalba
4. Visszamegyek a falumba
5. Bárzene

B oldal:

1. Ő még csak 14
2. Szabadíts meg
3. Vallomás
4. Mondd, mire van?
5. Miénk itt a tér

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: