Webhop je v testovacej prevádzke A webshop teszt üzemmódban van

P.Mobil - Ez az élet, Babolcsai néni! LP

P.Mobil - Ez az élet, Babolcsai néni! LP
Položka bola vypredaná…
Na dotaz
Kód: GR137G
Značka: GRUND RECORDS
€16,51
Kategória: Maďarské tituly - Magyar kiadványok
Položka bola vypredaná…
Bezpečné balenie - Biztonságos csomagolás
Bezpečné balenie - Biztonságos csomagolás
Dodanie zdarma nad 100 EUR - Ingyenes szállítás 100 EUR felett
Dodanie zdarma nad 100 EUR - Ingyenes szállítás 100 EUR felett

P.Mobil - Ez az élet, Babolcsai néni! LP

A P. Mobil legendás, 1994-es visszatérő albuma 25 év elteltével újjászületik!

Hogyan máshogy lenne érdemes megjelennie a hazai rocktörténet egyik legnagyobb klasszikusának, ha nem egy olyan formátumban, amiben még sosem látott napvilágot? A rajongók legnagyobb örömére és a negyedszázados jubileum tiszteletére a GrundRecords teljesen újjávarázsolta a remekművet és vinylen jelenteti meg.

Sikerült megszerezni a korabeli CD-kiadáshoz felhasznált borítófotó eredetijét, hogy a legtökéletesebb külsővel, exkluzív csomagolásban jelenhessen meg az album.

A belső tasak a borítón látható szobrot is elkészítő Viszt György képzőművész további munkáiról készült képekkel, szövegkönyvvel és zenekari fotókkal lett ellátva. A zenei anyag Rozgonyi Péter hozzáértő hangmérnöki munkája révén kapott új hangzást.

Végre olyan formában veheti kezébe a rockrajongó ezt a kiadványt, amilyet már a megjelenésekor megérdemelt volna.

Az album a címét egy régi anekdota alapján kapta, mely szerint a falu bolondja világos nappal a főtéren „saját intim testrészével van intenzíven elfoglalva”. Az épp arra járó Babolcsai néni szemrehányó, rosszalló kérdésére érkezik a válasz: „Ez az élet, Babolcsai néni!”.

A nyitódal, a "Szívpörkölt" az Asszony-sorozat második darabja, lényegében az "Asszonyt akarok" folytatása, a férfi-női viszonyt boncolgatja, a nők "elsárkányosodását" feszegetve. Az "Embered voltam" története egy öreg kutyáról szól, akinek utolsó útja az orvoshoz vezet, ahol elaltatják. A "Buta fiúk, kövér lányok" egy társadalomkritika, egyben intelem a fiatalságnak, hogy rossz irányba tartanak a dolgok.

Az "Élsz-e még?" Cserháti István korábbi szerzeményének teljes átirata, amely azokhoz az emberekhez szól, akikkel hosszú évekig nem találkoztak: zenésztársakkal, rajongókkal, mindenkivel, akivel nem tartották a kapcsolatot a leállás miatt. A "Műholdra néz az ablakom" szintén egy társadalomkritika, arra reflektál, hogy az emberekkel bármit meg lehet tenni, csak nézhessék a tévében a brazil sorozatokat, míg szétlopnak körülöttük mindent. Az "Egyszer az életben" voltaképpen egy nekrológ, melyet Bencsik Sándor emlékére írtak. Az album címadó dala egyfajta kombinációja az anekdotának, és Schuster Lóránt látogatásának a Kennedy Űrközpontban, ahol két filmet látott, s mely nagy hatással volt rá. Ezek hatására keletkezett a dal a bolygóról, amely a világegyetem hatalmasságában olyan kicsi, és mégis egymást ölik rajta az emberek.

Az "Örökké szeress" egy romantikusabb, ugyanakkor a kilátástalanságot is kifejező szám, Schuster akkori érzelemvilágára reflektálva. A "Dugjatok a 220-ba" a vidéki diszkóbalesetekről szól, amikor a buliból hazafelé tartó fiatalok részegen, bedrogozva fának rohannak az autójukkal. A "Kiveszőben vagyok" dalszövege kettős értelmű: egyfelől a csökkenő születésszámra reflektál, másrészt arra, hogy ekkoriban kezdett el szép lassan eltűnni a korábbi nagy magyar rockgeneráció. A "Ha újra kezdeném" egy ballada, egy soha meg nem született kisgyerekről, akit el kellett vetetni, Schuster számára személyesen és általánosságban is fájdalmas dologként. A lemez záródala, "Az utolsó Rock 'n Roll" a koncertek gyakori zárószáma volt, Tunyogi Péter mindennapi életének meglehetősen gyors tempóban felénekelt elregélése.

Schuster Lóránt - szöveg
Tunyogi Péter - ének
Sárvári Vilmos - gitár
Kékesi László - basszusgitár
Marecky István - dob
Zeffer András - billentyű

Tunyogi Bernadett - vokál
Tunyogi Orsolya - vokál

A

1. Szívpörkölt (Sárvári Vilmos – Schuster Lóránt)
2. Embered voltam (Kékesi László – Schuster Lóránt)
3. Buta fiúk, kövér lányok (Kékesi László – Schuster Lóránt)
4. Élsz-e még (Kékesi László – Schuster Lóránt)
5. Műholdra néz az ablakom (Sárvári Vilmos – Schuster Lóránt)
6. Egyszer az életben (Sárvári Vilmos – Schuster Lóránt)

B

7. Ez az élet, Babolcsai néni (Sárvári Vilmos – Schuster Lóránt)
8. Örökké szeress (Sárvári Vilmos – Schuster Lóránt)
9. Dugjatok a 220-ba (Sárvári Vilmos – Schuster Lóránt)
10. Kiveszőben vagyok (Kékesi László – Schuster Lóránt)
11. Ha újra kezdeném (Kékesi László – Schuster Lóránt)
12. Az utolsó Rock n' Roll (Tunyogi Péter – Schuster Lóránt

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: