Webhop je v testovacej prevádzke A webshop teszt üzemmódban van
Späť do obchodu

Registrácia

DJABE - WITCHI TAI TO - LIVE 2019-

DJABE - WITCHI TAI TO - LIVE 2019-
€19,81

DJABE - WITCHI TAI TO - LIVE 2019-

Kód: GR-155-1
DJABE - WITCHI TAI TO - LIVE 2019-

DJABE - WITCHI TAI TO - LIVE 2019

2022. április 23 – Record Store Day kiadvány

A Djabe zenekar 2019. március 20-án meglepő bemutató koncertet tartott. Az 1998-ban megjelent Witchi Tai To albumukat mutatták be. Ennek apropóját az adta, hogy 2018-ban megjelent az album 20 éves jubileumára egy újrakevert, dupla vinyl változat. A lemezt a londoni Abbey Road Studio-ban félsebességen vágták a vadonatúj mesterszalagokról. A mesterlemezeket a világhírű Miles Showell készítette. A 45-ös fordulatszámú lemezt a 2018-as budapesti Hi-Fi Show keretében mutatták be óriási sikerrel.

A Witchi Tai To a mai napig az egyik legsikeresebb albuma a zenekarnak. Megjelenésével egyidőben robbant be a Djabe a hazai zenei életbe. A közönségsiker mellett, az eredetileg dupla CD és szimpla LP, a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége Arany Zsiráf díját is megkapta, mint az év World Music lemeze. A dupla CD második lemeze számítógépen lejátszható multimédiás tartalmat is tartalmazott, melyet az Abbey Road Studio interaktív részlege készített. Ez akkor világújdonságnak számított.

A Witchi Tai To-t az album felvételeit készítő Barabás Tamás 2014-ben az eredeti soksávos szalagok felhasználásával újrakeverte, és surround mixet is készített a DVD-Audio újrakiadáshoz. Egy évvel később jelent meg a Djabe: Witchi Tai mediabook, mely LP méretű 64 oldalas könyv formájában tartalmazta a 2014-es újrakevert hanganyagot CD-n és DVD-Audio lemezen. Ezek mellett egy teljes CD-nyi extra remix, koncert és próbafelvétel is bekerült a könyvbe, továbbá az 1998-as bemutató turnén rögzített, korábban VHS kazettán megjelent Witchi Tai To Tour koncertfilm DVD-je, rengeteg vizuális extrával.

A 20 éves jubileumra pedig kijött az új dupla LP. Ennek sikerén felbuzdulva szervezte meg a Djabe a bemutató koncertet a MOMKultban. A bemutatóhoz segítségül hívták az eredeti felállásból Muck Ferencet, valamint Sipos Andrást is videófelvétel segítségével.

A koncerten elhangzottak az 1998-as nagy slágerek a Coffee Break, a Djabe és a Visions is. Az Early Mornig bemutatásával pedig egy olyan szám is elhangzott, amelyet sohasem játszott még a zenekar élőben, még az 1998-as bemutató turnén sem.

A koncert második felében a Witchi Tai To album bemutatása után, az akkor aktuális Flow lemezről játszott a zenekar, melyben Muck Ferenc is közreműködött.

Az 50 perces vinyl verzió elsősorban a Witchi Tai To album számait tartalmazza
album szerzeményeivel. Az album a Quality Vinyl Projects gondozásában jelenik meg.

Muck Ferenc – szaxofon
Sipos András – ének, ütőhangszerek (felvételről)
Égerházi Attila – gitár, ütőhangszerek, ének
Barabás Tamás – basszusgitár, nagybőgő
Koós-Hutás Áron – trombita, szárnykürt
Kaszás Péter – dobok, ének
Nagy János – billentyűs hangszerek

 

Meno značky: GRAMY-H KFT
Kategória: Maďarské tituly - Magyar kiadványok
Položka bola vypredaná…
Dostupnosť: Na dotaz
€19,81
Bezpečné balenie - Biztonságos csomagolás
Bezpečné balenie - Biztonságos csomagolás
Dodanie zdarma nad 100 EUR - Ingyenes szállítás 100 EUR felett
Dodanie zdarma nad 100 EUR - Ingyenes szállítás 100 EUR felett

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: