Prihlásenie
Užívateľ:
Heslo:


Rychle a zběsile 8

Szakasz: DVD ( DVD)

Interpret:
SZAKASZ
Dostupnosť:
Nie je na sklade, Dodáme do 2-5 týždňov
Akciová cena:
6,64 €
Bežná cena:
6,99 €
Zľava::
5%
  Typ produktu:
DVD
Vydávateľ / Výrobca:
GHE
EAN:
8590548613531


Popis

Tartalom
Chris Taylor (Charlie Sheen) az egyetemet hagyta ott, hogy Vietnámba menjen harcolni egy olyan ügyért, amelyről azt hitte, hazáját szolgálja.

A repülőről leszállva azonban máris egy idegen világban találja magát. Ott, ahol nem lelkes amerikaiak indulnak harcba országukért, hanem ahol elgyötört, megfáradt, fásult és kiábrándult férfiak számolják a perceket, amelyek elválasztják őket a biztonságos hazaúttól.

Chris szakaszát két sokat tapasztalt öreg katona vezeti. Barnes őrmester (Tom Berenger), akinek sebhelyek szántotta arca híven tükrözi lelke romlottságát és Elias őrmester (Willem Dafoe), a nyugalom, a morál és a tisztesség élő szobra, aki másokkal ellentétben még mindig az első sorban harcol, és példát mutat embereinek, annak ellenére, hogy ő maga már régóta nem hisz a háborúban.

Chris számára életre szóló tanulság a háború, amelyben kénytelen szembesülni az egyik legnagyobb morális problémával: tolerálható-e a gyilkosság a frontvonalban...

Oliver Stone négy Oscar-díjat nyert alkotása (összesen hét jelölést kapott) felrázta és sokkolta Amerikát és a világot. A film egyike volt az első olyan alkotásoknak, amelyek nem csak mellékesen említették meg a vietnámi háborúban elkövetett bűnöket, hanem kíméletlenül szembesítették velük a társadalmat.

Stone részben saját élményeire támaszkodva írta meg a fiatal, a háborús szolgálatra önként jelentkező, naiv és lelkes Chris Taylor történetét, pokoljárását.

Oscar-díj 1987:

* Legjobb film
* Oliver Stone - Legjobb rendező
* Claire Simpson - Legjobb vágás
* C. Grenzbach, S. Kaye, R.D. Rogers, J. Wilkinson
- Legjobb hang


TOPlist NajNakup.sk - Objavte najlepšie ceny na slovenskom internete.
Predpredaj vstupeniek v sieti Ticketportal Pricemania.sk – Porovnanie cien 0.096