Webhop je v testovacej prevádzke

Hobo - Hé, Magyar Joe! 2 vinyl

Hobo - Hé, Magyar Joe! 2 vinyl
Skladom (1 ks)
Kód: GR178G
Značka: GRUND RECORDS
€26,89
Kategória: Maďarské tituly

Hobo - Hé, Magyar Joe! 2 vinyl

Végre dupla hanglemezen is elérhető Hobo nagysikerű, Fonogram-díjas albuma!

„A szomorú történet Joe-ról, azaz Magyar Józsefről, egy kedves kisemberről szól. Családjáról, felnövekedéséről, a zenével való találkozásáról, szerelméről, házasságáról, megcsalatásáról, a gyilkosságról, börtönéveiről, szabadulásáról, de leginkább sosem múló lelkiismeretfurdalásáról, hogy megölte feleségét, akit nagyon szeretett.

Az ötlet a semmiből csapott le rám. Jimi Hendrix világhírre juttatott egy féltékenységi gyilkosságról szóló bluest, a Hey Joe-t, amit én negyven éve lefordítottam, és azóta is játszom. Valamiért eszembe jutott, hogy ha nekem amerikai nevem van, azaz a „Hobo”, akkor a „Joe” is lehet magyar, és egy ültő helyemben leírtam a gyilkos élettörténetének vázlatát.

Joe Magyar József néven született a hetvenes évek végén. Apja a rendszerváltás után bankár lett, verte a fiát, az anyja színésznő volt, bármit eljátszott, csak anya nem volt. Józsi utálta az iskolát, futballista akart lenni. Megismerte a bluest, és a legjobban a Hey Joe tetszett neki. A BKV Előre ificsapatában középcsatárt játszott, és minden gól után a dal egyik sorát kiabálta: „Lelövöm az asszonyt!” Ezért nevezték el Joe-nak.

Nem vágyott nagy életre, csak villamosvezető lett, és feleségül vette az első nőt, aki lefeküdt vele. A nő azt hitte, a bankár apuka majd arany életet biztosít nekik, ám hamar rájött, hogy ez soha nem teljesülhet, és megcsalta a férjét. Joe rajta kapta őket és miután az asszony megalázta, az apja vadászpuskájával lelőtte. Utána kihívta a rendőröket, feladta magát, mindent bevallott.

Súlyos ítéletet kapott, tizenhat évet húzott le a börtönben, ahol naponta küzdött a lelkiismeret-furdalással és a szégyennel. Aztán kiszabadult és itt találta magát a mai Magyarországon, ami nem hasonlított arra, ahol ő felnőtt. Az utcán élt, munkát nem kapott, végül utcazenész lett, így találkozott egy néhai osztálytársával, aki munkát és szállást adott neki.

Eddig a történet, amit 27 dalszövegben írtam meg, és  dupla lemezként  jelenik meg. A zenét Pengő Csaba, Kiss Zoltán és Igali Csanád írta.

Megpróbáltam a történetbe beleszőni korunkat is, de a fő irány a bűntudat és a felelősségvállalás. A lemezt a Bob Dylan előtt tisztelgő albumom zenészeivel készítem és ők a zeneszerzők is.

Műfaját tekintve az elbeszélő blues dominál, de a szövegek okán nem rockos, hanem inkább akusztikus formában. . Meghallgatása nem lesz felhőtlen szórakozás, de mivel ezt már megszokták tőlem, szíves figyelmükbe ajánlom legújabb művemet. Tisztelettel Hobo”
hobo_he_magyar_joe_2lp_in
Hobo - ének

Gál István - dob, ütőhangszerek
Igali Csanád - zongora, orgona
Kiss Zoltán - gitárok, ukulele
Pengő Csaba - nagybőgő, basszus
Besenyei Csaba - szájharmonika
Igali Kálmán - vokál

LP 1:

A1. A család
A2. Bankár fiának lenni
A3. Hazafelé az iskolából
A4. Találkozás a zenével
A5. Első szerelem
A6. Második szerelem

B1. Húsz négyzetméter boldogság
B2. A gyilkosság
B3. Joe a tükörbe néz
B4. Feladja magát
B5. Út a tárgyalásig
B6. A védő, az ügyész és az ítélet

LP 2:

A1. Szürkület
A2. Emlékezés naponta
A3. Az életfogytosok bibliája
A4. A pórul járt kasszafúró története
A5. A smasszerek tízparancsolata
A6. Isten keresése
A7. Az az átkozott vasárnap

B1. A megbánás
B2. Nem bírom tovább
B3. Új Magyarország
B4. Vakember blues
B5. Utcazene
B6. A részegesek testvérisége
B7. Az angyalok is itt járnak közöttünk
B8. A temetőben

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: