Webhop je v testovacej prevádzke

Duel - Caprice

Duel - Caprice
Položka bola vypredaná…
Na dotaz
Kód: MANAVL005
Značka: MANA-MANA
€15,80
Kategória: Maďarské tituly
Položka bola vypredaná…

Duel - Caprice

Duel közel 30 éve a hazai underground elektronikus zene meghatározó szereplője. Új albuma a Caprice című 8 számos anyag az utóbbi évek munkájának gyümölcse, ami az ambient, a downtempo és a deep-house elemeiből állt össze egy varázslatos albummá.

Zenei producerként – a Chriss Ronsonnal és a Badgirls-szel készített közös albumokkal két alkalommal is elnyerte „Az év legjobb elektronikus lemeze” díjat (Soundhead 2008 és 2010) Magyarországon. Caprice – „szeszély” vagy „hóbort” – címre keresztelt lemezét a Mana Mana Records jelenteti meg limitált példányszámú bakeliten és digitális formátumokban.

A Caprice élő lemezbemutatóját 2020 novemberére tervezik a budapesti Trafóban a két alap ambient programszervező egyesület, a Plug & Lay és a Cökxpon Ambient közös rendezésében. A koncertet két vendégművész erősíti, akik közreműködtek a stúdiófelvételeken is: Keleti András a Colorstarból és Andras Bader a CultUs Music produkcióból.

Inspiráló zene gondolatokhoz, vagy csak úgy kinézni a fejedből.

 A lemez leghosszabb száma, a nyitó Caprice tökéletes bevezetés egy álomutazáshoz. Hallgatója válogatja, de szinte a bőrön is érezhető tengerpart-hangulata van, a lábhoz simuló sós víz és az ujjak között morzsolódó homok érzésével. Éppúgy lehet Bretagne, mint egy magányos és kristálytiszta dél-afrikai sziget. Elvisz, már nem vagyunk itt… Hunyt szemekkel akár az űrbe is emelkedünk, és bár, ez ugye, fizikailag nem lehetséges, de mégis az űr mélységes nyugalma tölt el a Solar Trees hallatán. Halljuk. Mindez persze egyéni élmény. Duelben és a Caprice-ban pont az a jó, hogy rád bízza a saját palackod – a szíved – megnyitását, az a tengerpart lehet erdő is. Végig, az album összes számán átvonul és elkísér ez a lebegés, szinte alig észrevehető vokálokkal és énekhangokkal kombinált szintetizátor-folyamok és elzengő gitárdallamok. Itt nincs dob, mert fölösleges. Az ember megbékélt szíve halk álomritmussal hálálkodik a békéért. Ritka kincs. Mintha töltőre tennénk magunkat – hogy utána átadjuk magunkat az életnek. A finom jelzések, az áramló hangzatok után a hallgató sem mondhat mást: You Heal Me Like Nobody: úgy gyógyítasz, ahogy senki más.

 

Tracklist: 

  • Caprice
  • Solar Trees
  • Niquee
  • Something Beautiful To Hold
  • Ski Mode
  • Rockpool
  • Chasca Region
  • You Heal Me Like Nobody

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: